Black and White


 Makeup by me

"These streets will make you feel brand new, big lights will inspire you"

Igår var jag med Kajsa och jag visade henne mina bilder från när jag var i USA, jag blev så inspirerad att jag var tvungen att göra ett inlägg om min USA-resa. Det finns dock en miljon bilder att visa och så mycket att berätta. Så jag tänkte dela upp det i städer: New York, Nashville, Memphis och New Orleans. Och New York kommer jag även att dela in i dagar. Men var beredd det här kommer att bli det längsta inlägget i bloggvärldens historia, men det är mest bara bilder så jag hoppas att ni tycker det är kul iallafall. 
 
New York/Manhattan
Första kvällen
 
I taxin påväg över Queensboro Bridge till Manhattan, jag har nog aldrig varit så nervös och spänd inför något. Vi var ju surrealistiskt nog i New York. 
 
Utsikten från mitt och syrrans hotellrum, ful snyggt på något magiskt sätt. Lägg märke till St. James American Idiot skylten på bilden. Hur stor är chansen att jag ska bo på ett hotell som ligger så nära musikalen och få ett rum med utsikt över Green Days Broadway show? Helt sjukt. 
 
 
10 förvirrade, nyfikna och mycket glada turister ska ta sina första steg på Manhattans storslagna gator. Som ni ser på den översta bilden, när Sofia tar kort, bodde vi bara några tiotals meter från Times Square(!!!). Sofia tar kort på ingången till vårat hotell, Hotel Edison, och bakom henne ser man de evigt lysande skyltarna. 
 
Vår första middag, på en kinarestaurang vid Times Sqaure. Detta är också dem enda bilden då vi alla är samlade på en och samma bild. Tio galna svenskar. 
 
Times Square: NO. WORDS. NEEDED.
 
Den klassiska stop-skylten. Kan säga att det var löjligt tillfredställande bara att se en sån skylt, haha, har sedan jag var liten haft en stor fascination över USA. 
 
*****
 
Första hela dagen
 
Breakfast, självklart det klassiska cream cheese bagel.
 
En "vanlig" gata. Vi tog en turistbuss från Times Square ner till Staute of Liberty. 
 
Så fantastiskt att Mamma Mia fortfarade spelas där.
 
A yellow taxi. Dom var överallt, lika så poliserna. 
 
Detta är utsikten när man kollar upp mot himlen, går inte att fånga på bild hur mäktigt det var med alla höghus. 
 
Empire State.
 
 
 
 
Carrie-street. För er som inte är SATC-fans så är det där gatan där Carrie Bradshaw bor på, mitt tjejhjärta slår lite extra när jag skriver det där. 
 
Nere vid Ground Zero. Kärleksfulla lappar till dem som gick bort vid 9/11.
 
Nu är vi lägst ner på Manhattan, vid Wallstreet och ska kolla på Staute of Liberty.
 
Staute of Liberty
 
Vi gick in i en kyrka som mirakulöst klarade sig när World Trade Centre rasade, kollar man noga i bakrunden ser man den nya byggnationen som byggs precis där tornen stod. 
 
Det går inte att beskriva hur vackert det är! Bara kolla på bilden!? GALET.
 
Istället för att ta bussen tillbaka så gick vi, då via China Town och så mycket annat roligt. 
McDonalds a lá China.
 
Brooklyn Brigde - och för SATC-fans bron där Miranda och Steve möter varandra. 
 
Ett annat måste är att äta a slice of pizza. Så himla gott. 
 
Bussresa till Brooklyn. Det var fruktansvärt kallt hahah. 
 
The Manhattan skyline. Ett måste att se i verkligheten. Min kamera var alldeles för dålig för att ta bilder. Men det här är utan tvekan en av de vackraste saker jag någonsin sett. Blir tårögd av tanken, helt magiskt. 
 
Harry Potter utställning. 
 
Mitt i natten gick vi in på toys'R'us, vilket var typ fyra våningar stort, innehöll ett stort parisehjul, ett dockskåp i människostorlek och en stor dinosaurie. hahah, galet är ordet för denna affär. 
 
Det kommer komma fler inläg från USA-resan, nästa är sista dagen i New York/Manhattan. To be continued. 

" So take this wine and drink with me and let's delay our misery "

 
Min sminkning i fredags då jag och mina fantastiska vänner hade en drinkkväll, tänkte visa bilder och skriva lite om det imorgon. En simpel sotning, då sminket, eller ja ansiktet överlag ser ut som skit på krogen iallafall. Det blir så svettigt och äckligt när man börjar dansa haha. 

V 11

Ännu en vecka har gått, en vecka fylld av det bästa: en helg i Ysjö med min Jossis (i år firar vi 18 år tillsammans, hihi), 5 dagar utav jobb, suschi hemma hos mormor, en kväll med Hanna. På fredag ska jag ha en drinkkväll med fantastic four och på lördag är det melodifestivalen final. Kan veckan bli mycket bättre än såhär? Ja, ja jag köpte ett par till (...) nya skinn skor, dock klackar denna gång och jag har färgat håret! Jag har massa bilder att visa, som jag ska försöka fixa till helgen. 


Med typ två års mellanrum, kanske två och ett halvt. Älskar denna grabb, min parvel. 

I will look back at this part of my life and smile

Det känns som att jag inte skriver om något annat än om hur bra jobbet och livet är. Men det är så sant. Det känns som att sedan jag slutade skolan så föll alla bitar på plats. Juni 2014 och framtill nu har varit den bästa perioden i mitt liv. Har aldrig mått bättre. 

Måste återigen få skriva om hur bra mitt jobb är. Har haft en av de bästa dagarna hittills på jobbet. Två dagar på mitt absoluta favorit ställe och det ställe jag känner till bäst och själen ler stort. Underbart att få ge ut så mycket kärlek och få tillbaka lika mycket. Efter jobbet åkte jag till stan för att träffa Julia och Kim, äntligen! Middag och fika på stan, massa prat och skratt. Vi pratade dagens problem, minnen från förr och planer för framtiden. Så. Himla. Mysigt. 

Som vanligt pratade vi om Kreta, det var verkligen något speciellt med den resan. Och vi kollade igenom Julias bilder, åh magvärk av tanken. Så många känslor. Tänkte visa två av dom, två som ligger mig varmt om hjärtat. 

En rockbar som vi tillbringade mycket tid på, två av de absolut mysigaste kvällarna i mitt liv. Det pratades känslor, sånger sjöngs och bilder togs. På bilden sitter vi och kramas och gungar till låter Nothing compares to you, och sedan den stunden har jag och Kim älskat den låten. 


Bästa stället att vara bakis, sliten och trött på: Kretas stränder. En väldigt trött Kim och en överdrivet glad Tessan. Minnas allt kristallklart i huvudet. Här är vi på den underbara rosastranden Ellafonissi, en dagsutflykt som vi gjorde. 

Imorgon ska jag dra vidare till Ysjö med Jossis, som hon har väntat. "Hela livet" enligt henne själv. Hahah, hon är för go. Men imorgon är det äntligen dags! Som sagt livet är alldeles underbart. 

" I set my body on fire so I could be free "

Livet har ett väldigt skönt flow just nu. Just nu fantastiska jobbveckor, har sån himla tur som får jobba såhär mycket. Sedan otroliga helger med familjen eller kompisarna, som denna helg: Fredagskvällen såg vi, som i jag, min familj och mormor, Jill Johnsson på Tonhallen, lördag morgon jobbade jag på gården, lördag eftermiddag spenderade jag med Kimman och lördagkväll med Jossis. Söndag jobbade jag på gården hela dagen, trönade lite och avslutade denna helg med att se Micke och Veronica på bio (pappas julklapp från mig). 
 
Måste passa på att skriva lite mer om lördagen och vilken otrolig tur jag har som har så himla underbara vänner. Jag försöker att uppskatta varje minut av livet, leva varje dag och ta vara på varje minne. Man ska inte ta något förgivet. Jag är evigt tacksam för att jag har fått vänner och familj som alltid finns där för mig, som alltid stöttar mig och som gör livet värt att leva. Utan er vore livet inget.
 
Tack Kim för att jag fick kolla igenom alla dom där bilderna med dig, att jag fick skratta och bara tänka tillbaka på allt galet vi gjort tillsammans. Tack så mycket Jossis för en mycket mysig kväll, late night conversations är dom bästa och tack för att du så länge velat häga med till Ysjö och äntligen ska få göra det. Hur kan jag ha sån tur att jag får vara med två av de bästa människor jag någonsin mött på samma dag och bara njuta av livet, på olika sättt, med dom båda? Livet är något mycket vackert. 
 
Kim, jag, Jossis och Jonna på nyårafton 13/14
 

RSS 2.0