" Everything that's anything, starts out as a little thing "

Jag älskar verkligen mitt jobb. Det är det mest utveckland, lärorika och roligaste jag någonsin gjort. Att få jobba med personer som dessa är så fantastiskt, dom är bara äkta och helt och hållet sig själva. Verkligen inspirerande och underbart. Jsg känner att jag får tillbaka så mycket kärlek och värme, på ett sett som bara dom kan. Sen har jag turen att ha dom så många kollegor som bara är bäst. Att få höra: "åh, vad roligt att du är här idag!", "vi blir alltid så glad när vi får höra att du ska jobba" och "du är ingen vikarie, du är en av oss" får mig att vilja fälla en tår. Att veta hur mycket vissa verkligen uppskattar att ha mig där och vill ha mig tillbaka är en underlig med väldigt uppskattad känsla. Jag tycker om dom så himla mycket. Känner så mycket kärlek till detta. Det har inte gått en enda dag på et halv år då jag har haft den minsta lilla vilja att inte åka till jobbet, längtar alltid till nästa jobb dag. 

-

Två gamla bilder på mig och mina föräldrar 
 
I LOVE THEM

in my own Winter Wonderland

Det finns ingen mer fridfullt, avslappnade och magiskt än att sitta på en frusen sjö mitt i skogen. Snötäckta grantoppar är det enda som man ser, det är knäppt tyst och man känner sig som en del av naturen. Det är som paradiset. Jag är och har alltid varit en person som älskar snön och vinter. Jag förstår att för alla som spenderar hela vinter i centrala Sundsvall tycker att det är tråkigt för då är den bara till besvär. Man ska ta vara på vinter och dess allra finaste dagar. Åka slalom, skoter, längd, pulka eller bara ta en promenad. Njut av snön, kolla på hur vackert den klär landskapen. Jag är kär. 
 
Jag har spenderat denna helg i stugan, mitt eget lilla paradis, åkt skoter, grillat ute i naturen och bara njutit av att det är vinter. Jag blir alldeles lugn i kroppen bara av att tänka tillbaka på när vi satt där mitt på sjön i ett vindskydd, drack kaffe och åt soppa, och allt man såg var skog, man hörde inte ett ljud förutom från den sprakande brasan och snön föll från himmlen. Kvällarna spenderade jag inne i stugan med en öppenbrasa, god mat och en drink. Jag, Sandra och mamma kollade på bilderna från USA-resan. En helt fantastisk helg. Jag är nu utvilad och taggad, det känns som att jag fick ny energi. 
 
 
Bilder från en fantastisk helg. Jag och Sandra avlsutade helgen med att åka in på två loppisar och fynda hur mycket som helst. Jag älskar second hand, unikt och miljövänligt. 

" You're Playin' With Your Life, This Ain't No Truth Or Dare "

Denna helg har varit helt perfekt, precis som livet ska vara.
fredags hade jag en helt fantastisk dag på jobbet, det finns verkligen inget bättre än en riktigt bra dag på jobbet. Det får hela mig och min själ att le. Sedan åt jag middag med brorsan och hans familj och sedan pulka åkning i mörkret under den sjärnfylld himmelen. En av de mest magiska stunder i mitt liv. Sedan blev det bio med Kimman, Taken 3, julgodis och lycka. Jag var så glad över livet. 
I lördags var det en mysmorgon med Modern Family, sedan lunch med syrran och och Kalle och fika hos brorsan. Middag med Jossis, Jonna, Ebba, Pontus och Simon. En sjukt rolig klassåterförening med spel, alkohol och en selfiestick. Jag skrattade så mycket, det var roligt att träffa alla igen.
I söndags var det en utflykt på dagen, grillning, fyrhjulingar och bus på isen. Så mysigt. Jag hjälpte Hanna fixa hennes rum. Sedan avslutade jag dagen med mina bästa skräckfilms kompisar Simon, Niklas och Hanna, vi såg Badadook och As above so below, åt naturgodis och bär och pratade. Så roligt att vara med dom, dom är bäst. Ps. så är As above so below typ en av de bästa skräckfilmerna jag sett. Inte vidare läskig med såååå spännade. Sanctum och da Vinci koden goes horror movie. En perfekt Tessan-film. En helt fantastisk liv så man inte kan göra annat än att älska livet. 
 
 
Bilder från en fantastisk helg

2015-01-14

Imorse lyste solen på en baby blå himmel, strålande träffade den gnistrade vita snön på det vackraste sett jag någonsin sett. Jag stod bara och gapade, men såklart gick det inte att ta kort på det. Men jag var speechless, så incredibly beautiful. 
 
 
 
Idag hade jag min första arbetsdag utan jobb på flera och det känns konstigt. Jag vill jobba, jag älskar jobbet. Men jag jobbar resten av veckan så att det var ju bara för idag. En lugn morgon, följt av städning av lägenheten, lunch och en lång pratstund med pappi. Har varit sockerfri i en vecka nu och jag har tränat ikväll så livet känns bra, himla bra. Men jag är så sugen på att hitta på något kul med vännerna, hoppas det blir några roligeter i helgen. Jag är så trött på kvällarna så jag orkar mest bara vara hemma, fixa på gården, kolla på film, städa och blogga lite. Men det är mysigt. En rom com och datorn i knäet börjar bli en rutin, hihi.
 
Jag känner mig lite förrvirad över framtiden, så många frågor och så mycket velade fram och tillbaka. Åh, what to do. Men nu tänkte jag visa lite sminkningar jag haft den senaste tiden. 
 
 
 

RECAP LIST - 2014

Beskriv året med tre ord.
- Det bästa hittils. 
 
Bästa köpet?
- Kreta-resan
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Så många låtar! Men framför allt alla låtar från Kreta: Nothing compares 2 u, Beep, Salsa Tequila, Lovers on the sun och Öppna landskap och så många mer. Jag har en Kreta-lista på spotify som är proppad med nostalgilåtar från den resan. Men en av de tydligaste minnena är till Flytta på dig, som var den första svenska låt vi hörde på krogen på Kreta. Jag och Kim hoppade upp och började dansa vid bordet och försökte få grabbarna att dans och nu har vi en egen dans till den låten. Så underbart.
 
Eller Gypsy Drop som vi spelade på studenten, vi gick runt med högtalare på stan och dansade loss och bara skrev. Det var till och med några utländska turister som började ta kort på oss, hahah. 
 
Och såklart många Bmth, of Mice and Men, the Kooks, Imagine Dragons och the Hives låtar påminner om Bråvalla. Då framförallt Radioactive. 
 
 
Vem har du umgåtts med mest?
Kim, Jossan, Hanna och Sonja, samt har jag och Julia kommit varandra myket närmare. Simon och Niklas, samt Kajsa försöker jag också klämma in så ofta jag kan. Sedan såklart familjen, men dom räknas inte riktigt. 
 
Har du haft ett förhållande under 2014?
Nej, men en flirt. 
 
Vart reste du under 2014?
Jag åkte till Kreta och jag har rest runt lite i Sverige. 
 
Vad var din största tabbe 2014?
Jag kan inte komma på någonting som jag riktigt ångrar, försöker leva livet without regrets. Sen såklart jag gör små misstag, men inget som jag ångrar än idag. Jo jag önskar att jag vågade låt folk komma nära mig och lära känna mig. Jag har byggt upp en typ mur som säger: jag känner igenting och bryr mig inte om nått haha. 
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Studenten är den allra största, det var verkligen slutet av en fantastisk era och början på ett nytt spännande äventyr. Att jag flyttade in i min egen lägenhet och jag att jag började jobba på rikigt. Andra händelser som också haft stor betydelse är att syrran förlovade sig och att jag tillsammans med med Jossis och Lina har drivit ett UF-företag. 
 
 
 
Har du blivit bättre på något?
Hum, jag vet inte. Jag har förbättras inom special effekts smink/läskiga sminkningar. Men annars litar jag mer på mig själv och att jag kan. 
 
Vad var extra dåligt med året?
Nej, 2014 var ett väldigt bra år. 
 
Vad var extra bra?
Att bli vuxen. Livet efter studenten. Att börja jobba, skaffa lägenhet, åka utomlands själv och lära mig vad vuxen livet handlar om. 
 
Lärde du känna några nya människor?
Jag har lärt känna Simons Emma-Lee mycket bättre, men även Simons kompisar så som Oskar. Sedan såklart Henning och Jarle under vår vecka på Kreta. Men jag har träffat mycket nya människor, men som man inte rikigt lärt känna. 
 
 
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Jag åkte utomlands själv med två kompisar. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag har aldrig varit lyckligare än vad jag varit i år. 
 
Vem saknade du?
Morfar. Varje dag. 
 
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag ska fortsätta jobba på att göra val i livet som är baserade på vad jag vill och inte vad någon annan tycker. Jag ska själv vara nöjd med valet. 
 
Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Kan inte annat än att hoppas. 
 
Vad kommer du sakna från 2014?
 
- Kreta, vill ha den veckan ogjord så att jag bara får uppleva allt igen, omedveten om hur fantastiskt allt kommer att vara. 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mer bilder, skrivit en dagbok eller skrivit här på bloggen. Jag önskar att jag för evigt kunde minnas alla fina stunder detta år har bjudit på. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Nöjen. Kreta, Bråvalla, studenten, biobesök, semstrar, kvällar med vännerna och krogen besök. Samt inredning! Älskar att köpa saker till lägenheten.
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
En fråga som gör mig nervös för jag vet inte, jag försöker komma på vad jag ska göra. Only time can tell. 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Jag vill att jag ska våga chansa, våga drömma och våga göra det jag vill. Hur det här året än slutar så ska jag vara nöjd med mina beslut. Men framför allt ska jag uppskatta livet. Leva varje minut och ta vara på alla stunder som får mig att le. 
 

2014 - Live Life, Love Life (part 4)

Oktober
 
Jag fick mitt första långvikariat i slutet av september, ett vikariat som täckte hela oktober. Startade Oktober uppe i Ysjö med Hanna, Emma-Lee, Simon och Niklas. Vi skulle besöka läskiga hus och åkte runt en heldag för att kolla på övergivna hus, gamla vägar och vara allmänt creepy. Men det blev även ett vattenfall och ett stop i Sollefteå. Jag lagade en jättegod kyckling till familjen, jag gick på bio och gick ut och drack drinkar och myste på stan i höstmörkret med Jossis. Jag, Kim och Julia hade en kretakväll då vi drack sambuca, lyssnade på Kreta låtarna och tänkte tillbaka. Ingen av oss kan dricka alkohol efter den veckan, den gå direkt upp i huvudet haha, så med lite vingliga ben, två toa pauser och en krossad telefon tog vi oss ner till bussen. En bussresa fylld med skratt och korttagning och sedan var vi inne i stan och redo att dricka Kreta-drinkar!  En mycket rolig kväll med mina bästa tjejer, lite berusade skickade vi alldeles för mycket bilder och texter till grabbarna. Jag firade Emma-Lee som fyllde år, jag sökte mycket inspiration inför halloween och jag var på maskerad hos Sandra. Avslutade månaden med en Halloweenfest på Aveny, så jag, Kim och Julia åter igen gick ut för att dansa fötterna av oss. 
 
November
 
I oktober fick jag mitt andra långvikariat på knappt tre månader på Aspen, mitt dröm jobb. Genom att jag tackade ja till det sa jag nej till London för yttligare flera månader. Ett belsut jag inte ångrar. Men jag var då, och är fortfarande, osäker på vad jag vill med framtiden. Något jag tycker är jobbigt, men det är livet. Jag var inne i ett väldigt kreativ period och sminkade en hel del, jag hade en inflyttningsfest för kompisarna med ett skräcktema (såklart). Emma-Lee vann tävligen för bästa utklädnad med sin American Horror Story-liknelse. Jag bakade en tårta åt pappa på farsdag, bjöd in vännerna på middag och jag skypade med Sonja. Min älskade Sonja.  Oktober-Januari gick så j*vla fort så jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde. Meni slutet av månaden så åkte jag till Stockholm med mamma och pappa för att gå på Skansens julmarknad och shoppa julklappar, det var årets första julmarknad. Samt så hade vi julmarknad på jobbet. 
 
 
December
 
 
Jag var ute och åt med jobbet, en väldigt trevlig afterwork med dom bästa kollegorna. Jag åkte upp till Ysjö för årets andra julmarknad och julmys i sttugan, sedan var det årets tredje julmarnad på Norra Berget. Jag kollade på Lillys lucia tåg, min lilla tjej har talang. Årets fjärde julmarknad var nere i Jättendal. Jag hade en inflyttningsfest för släkten. Jag bakade en massa pepparkakor, bullar och knäck. Jag så min livs mest efterlängtade film på bio: THE HOBBIT. Dör vad bra dom filmerna är. Sandra bjöd in på julklappsspel, mat och jul med Ernst, en ,cyekt rolig kväll med dom närmaste kollegorna och massor av skratt. Jag högg ner och pyntade granarna, lyssnade på julmusik och bara njöt av att det var december och jul. Det är den absolut bästa tiden på året. Jag färgade håret lila, åkte på mellandagsrea med Jossis, jobbade och njöt av några dagar ledigt. Jag gick ut på juldagen med Alicia, Jossis, Ewa och Sonja (som var hemma över jul), en fruktansvärt rolig kväll med shots och massa dans. Sedan avslutade jag året genom firade den mest fantastiska nyårsaftonen med en liten del av släkten och fira mamma och pappas kärlek. 

My Baby Pie's 20th Birthday

 
Lite bilder från Pie's födelsedag. Först spenderade jag dagen hemma hos Hanna, smörgåstårta, fruktsallad och ommöblering. Sedan mötte upp vi upp hobbitarna, för att bowla, paketöppning och massor av prat på donken. En väldigt trevlig dag i äran av min finaste Pie. 
 
Idag har jag varit på Birsta hela dagen och hjälpt Pie att shoppat med Julia och Linn. Sedan har jag varot med Kajsis ikväll och kollat på bilder från hennes Burma resa, ätit popcorn och kollat på Frost. En riktigt bra helg. 

Det var en gång...

Det var en gång mitt i den kallaste vinter, eller närmare bestämt den 10de Januari 1995, ca kl. 01.00, som något stort inträffade i de norra delarna av Sverige. En blond liten tös med stora ögon och små händer föddes, flickan fick namnet Hanna. Flickebarnet växte upp, lärde sig gå, dansa och sjunga. Detta var en duktig flicka som klarade av 12 år i skolan, sjöng i kyrkan och gjorde det hon skulle. Men hon likt många andra gick igenom trotsåldern i tonåren,  har spenderat alldeles för mycket pengar på bio och älskar Middle Earth lite mer ön vad som anses vara friskt. 

Nu kliver denna pudding ut ur tonårens glans och in i livet som ung vuxen och hon har hela världen framför sina fötter. GRATTIS PÅ 20 ÅRSDAGEN PIE! 

Våga drömma, våga chansa och våga gå din egen väg. 2014 - Live Life, Love Life (part 3)

 
Juli
Haha, min dvärg och jag. Måste bara skriva det här: Jag älskar att ha på mig höga klackar och jag äger jätte många par, men jag använder dom aldrig just för att jag blir så jävla lång. Men jag kom ihåg att jag tänkte den här kvällen att jag skiter i det, jag måste ju våga använda dom. Men jag tyckte det var lite jobbigt hela kvällen, tills att en kille vi sitter och pratar med säger: men vilka coola skor eller något i den stilen. Blev så glad, för han var själv inte så lång och blev så glad att jag fick höra något annat än att gud vad långa jag är, haha. 
 
 
Jag jobbade väldigt mycket i juli och skulle inte ha velat haft det på något annat sätt, började månaden på Indiska och avslutade på Aspen. Jag hade en sjukt stor längtan och saknad efter Bråvalla, men jag höll mitt sinne sysselsatt. Jag mixade jobbet med massor av roligheter. Jag tog mitt första dopp i början av juli (aldrig har jag väl varit så sen) tillsammans med Jossis. Jag och Jossis gick ut och åt på Jop's innan vi begav oss ner till Hamnyran här i Sundsvall. Jag hamnade även där dagen efter, två fantastiska kvällar då jag träffade mycket nytt folk, men även en person som jag känt hela mitt liv men aldrig riktigt pratat med. Tack så mycket Kimman och Jossis för att ni gjorde dessa kvällar så speciella. Jag åkte på en loppis-roadtrip med Kalle, Sandra och Amanda, jag tillbringade många dagar på stranden då framförallt med barnen. Brorsan fyllde år, vilket firades med muffins och bollspel på gården (så.jävla.kul), det är sällan jag umgås själv med brorsan men det är så kul när vi väl gör de. Jag tog det nu mer lugnt med festadet och alkoholen, men en krogen runda blev det allt med Kimman. Och en sjukt rolig födelsedagsfest för Oscar, drickspel, bearpong och gamla vänner. Sedan firade vi att Sandra och Kalle köpt hus, champange, god mat och familjen. Jag passade på att åka till Hennan för att bada och bara ta det lugnt när jag hade en helt ledig dag från jobbet. Jag fyllde själv år, ett lugnt firande då ingen var hemma typ haha, tvingade mamma och pappa att komma hem. Jag gick ut och åt med mamma, pappa, mormor, och tre av mina närmaste vänner. I slutet av Juli spelade jag äventyrsgolf med min kära vän Kajsa. Det var även under den här månaden vi började på allvar planera vår resa, resan som jag och Kim så länge pratat om. Jag, Jossis och Jonna påbörjade även vårt skräckprojekt! Vårt underbara sammarbete. Vi gör skräckfotograferingar, baserade på skräckfilmer. Jossan fotar, Jonna modellar, jag stylar. 
 
Augusti

Blir pirrig i hela kroppen av att tänka tillbaka på augusti. Jag började verkligen känna att jag blivit vuxen, jag flyttade in i min egen lägenhet, betalade första hyran, och var så nöjd. Det var så kul att få börja inreda, köpa saker och känna sig lite extra vuxen. Sandra flyttade ut och jag flyttade in = mycket arbete. Jag jobbade mycket, kommer ihåg hur glad jag var dom där första två veckorna. Vi hade kräftskiva/inflyttningsfest för Sandra. Lilla Lilly har blivit stor och fyllde hela fem år i augusti. Vi bokade resan till Kreta, det blev ju i slutänden bara jag, Kim och Julia som åkte, kommer ihåg att jag betalade resan, växlade fickpengarna och betalade hyran på samma dag. Jag tyckte att det var så coolt att jag kunde betala allt det helt själv, liksom jag hade betalat allt det för mina pengar. Ett stort ögonblick i mitt liv. Förutom jobb och flytt, så gick jag på bio, jag hade flera spelkvällar, en skräckfilmskväll och var ute och drack drinkar med Kajsa och Jossis. Månaden började nu närma sig sitt slut, väskorna börjades packa, resfebern började kännas och Kreta var nu nära. Shit, jag får ont i magen av att tänka på det. Jossis fyllde år, men jag hade ingen chans tyvärr att fira henne då jag skulle till Kreta. Den 24:e steg vi på planet på Midlanda för att spendera en vecka i Platanias, Kreta, Grekland. En vecka fylld med kärlek, alkohol, dans, värme och solsken. Den absolut, utan tvekan, bästa veckan i mitt liv. Jag tror jag siv 12 timmar totalt på en hel vecka, men det var det värt. Jag skulle göra vad som helst för att kunna uppleva varje stund av den där resan igen. Allt under den resan var perfekt. Jag är så otroligt evigt tacksam att jag fick uppleva det med Kim och Julia, att jag fick lära känna Jarle och Henning och att vi fick den där galna men helt underbara veckan tillsammans. Jag kan inte fatta att det redan gått fyra månader. Vill verkligen åka med dom där fyra på en till resa någon gång. Måste skriva ett eget inlägg om Kreta och visa massa bilder! 
 
September

När jag kom hem från Kreta var jag brun, överlycklig, full av kärlek och sinnessjukt trött. Men jag började jobba igen direkt när jag kom hem, bokstavligt talat dagen dagen efter och vårt plan landade typ halv åtta på kvällen haha. Sedan anordnade min finaste mor en Kreta-kväll, där hon hade lagat enbart kretiskmat med hjälp av olivoljan och oliverna jag tog med mig hem. Det var tre kretiska rätter och flera olika kretiska drycker, sedan avslutade vi kvällen med att kolla på bilder från min resa och jag berättade om den. Jag gick ut och åt samt gick på bio med mina hobbitar och sedan var det fest för min del. En liten klassfest hemma hos Nellie, en galen kväll med för mycket alkohol. Julia hoppade fallskärm i mitten av September, jag blev själv väldigt sugen på att göra det och det var roligt att få vara med hennes familj och pojkvän. Jag var på två fester till, en hos Simon och en hos Jossis, men under dessa två var jag (med glädje) nykter haha. Det var två väldigt roliga kvällar, jag lärde känna nytt folk och lärde känna vissa lite bättre. Jag hade en jätterolig spelkväll, jag fick rösta för första gången och (håll i hatten) jag red. Jag åkte upp till Ysjö med mamma och pappa samt barnen för att få en paus och vila ut mig efter en fantastisk sommar. Sedan blev det en middag med Indiska, så trevligt att få vara med mina Indiska-tjejer, saknar dom väldigt mycket. Min älskade Sonja lämnade mig i slutet av September för att åka till London som Au Pair, så det var med ett sorgset hjärta jag sa hejdå till henne. Jag kommer ihåg hur nöjd jag var med livet, sommar och hela året. Jag kände så otroligt mycket kärlek till livet, en känsla som fortfarande hänger kvar. 

2014 - Live Life, Love Life (part 2)

2015, det uttjatade uttrycket ett nytt år med nya möjligheter, en nystart. Men jag är så nöjd med gångna året så jag vill bara att detta år ska bli lika bra. Jag vill fylla det kommande året med nya utmaningar, erfarenter och egen valda beslut. Jag vill bli modigare, våga ta mer chanser och jag vill lära mig att stå på egna ben. Jag är spänd inför vad detta år kommer att komma med, men jag är redo att ta reda på det så jag säger bara: 2015, bring it on! 
 
Vi är nu inne på tredje dagen på det nyra året. Jag har gjort absolut ingenting och bara tagit det lugnt och gjort de saker jag velat göra. Familjen Engberg var så glada på nyårsdagen att vi tillbringade hela förmiddagen att njuta av gårdagens glans (älskade nyårsafton), sedan tillbringade jag kvällen med Hanna. Jag alltid bara ta det lugnt och gö absolut ingenting när jag är med henne, det är så skönt. 2 januari var en av de bästa dagarna på jobbet, så mysigt och så kul. Tack tack tack, varje dag då jag går till jobbet är jag så tacksam över att jag får jobba med just det här och på det där stället. Sedan på kvällen var jag bara hemma helt i min ensamhet, vilket jag var helt nöjd med. Jag har alltid varit en tjej som måste hitta på saker hela tiden så det är skönt att jag hittat ett lugn i mig själv så att jag tycker att det är okej och att jag är nöjd med att vara helt själv en fredagkväll. Jag kollade på once upon a time, sydde, tvättade kläder, började städa garderoben och bara gjorde sånna där sysslor som måste göras ny nör man har lägenhet och sådana ansvar. Men det var väldigt mysigt. 
 
Nu tänkte jag fortsätta min återblick på 2014. 
 
April
 
Många kurser i skolan började avrundas, slutet närmade sig. Det riktiga slutet, studenten. Jag avslutade sminkkursen genom att göra en zombie-sminkning och den första skoluppgift jag någonsin blivit riktigt nöjd med. Jag jobbade stenhårt med min Buddhism-uppgift innan kursen i religion skulle ta slut, det är nog en av de roligaste och mest intressanta uppsattser jag någonsin skrivit. Även Jossis hade sitt slut projekt i foto, där jag hjälpte henne med styling och smink (hjälpte till så gott jag kunde, jag mådde så jävla dåligt där uppe på parkeringshustaket, haha) Det var en studentfest, min första nyktra. Vilket är det hemskaste jag gjort, jobbiga fulla tonåringar, så mycket bättre att vara en av dom berusade tonåringarna haha. Dagen efter åkte jag på en husbilsresa med mamma och pappa till Uppsala bland annant. Samt så dreglade jag och mina hobbitar över Kit Harrington på bio och min kärlek till Disneys låtar bara växte och växte. 
 
Maj

Maj var en månad enbart fylld av roligheter, alkohol och massa vänner. Blir pirrig av att tänka tillbaka på allt. Jag var fylld av lycka och ångest, jag var nervös inför vad som skulle hända efter studenten med så jävla peppad på att avsluta dessa tolv år i skolan. Maj är den mpnad då de sista skoluppgifterna skulle lämnas in, sista lektionen var och tolv år i skolan tog slut. Jag började månaden med att boka min biljett till Bråvalla, såg Divergent på bio, firade Arvid och Sandra och gick på krogen. Sedan hade Jonna sin köngliga födelsedagsfest med massa spel, dans och skratt. Jag gick på cirkus, tränade MMA med Jossis och Oskar samt grillade ute på gården i den grönskande våren. Jag åkte på en religionsresa, jag sminkade en hårvisning för Wella och det var en studentfest. Förutom detta så skedde det större och mer betydande saker så som balen, mösspåtagningen och Sandra, Kalle, Henke och Amandas 100årsfest!  Mösspåtagningen var den roligaste dagen någonsin när det kommer till skolrelaterade dagar: Lycka, alkohol och pussar. Balen var för min del en liten besvikelse. jag hade roligare innan när vi fixade oss, fikastuden hos Henke och bilturen upp än på själva balen. Men jag ångrar inte att jag gick, det känns som en viktig erfarenhet. Men jag stannade ju inte ens hela natten, jag åkte ju typ direkt till norra berget för 100 årsfesten. Men 100 årsfesten är däremot en av de roligaste festkvällarna för mig, det var så kul att dricka, dansa och släppa loss med syskorna. Jag tror att vi åkte hem vid fyra tiden på morgonen, så jävla kul! 
 
Juni
 
 
Juni är början på något stort, en förändring skedde denna månad. Jag började Juni med att jag jobbade mycket på Indiska och vi hade en nyinvigning, jag sminka Kim till en suger skull och jag åka på en familjetrip till Orsa, spenderade tid med familjen och vilade up mig innan en slitsam studentvecka. Vi kollade på björnar, spelade minigolf och bara myst. När jag kom hem drog studentveckan igång, fest på fest på fest. Först ut var Sonja, Kajsa, Hanna, Julia, Linn och Ewa och alla andra sötnosar på Skvadern, åt middag hos Hanna samt efterrätt och akohol hos Sonja innan den första studentfesten. Jag kom hem alldeles för sent, typ vid 4-5 tiden. Sedan var det Kim, Jossan och Alicias tur, efter ungeför 2 timmars sömn var jag påväg till Hedbergska för att kolla på deras studenttävligar, se utgången på trappan och kolla på alla glada leenden. Jag spenderade hela kvällen hemma hos Jossis för att seda fest nykter inne på Oscars. Åkte hem tidigt, vid två tiden, för att sedan kliva upp vid 5 tiden för då jävlar var det min tur. Mer peppad och spänd än någonsin. Nu var det äntligen min tur, sist ut var Västermalm. Champangefrukost, preparty hos Lina, stipendium utdelning samt betygsutdelning, lärarlunchen och sedan jävlar var det dags för trappan, flaket och sån jävla lycka. Middag hemma på Stolpås, alkohol, presenter och släkt och vänner. In till stan för att köra järnet sista kvällen inne på Oscars och allt stutade upp inne på Max, innan jag, lite motvilligt men väldigt behövligt, åkte hem vid 5 tiden (yes, då hade jag dygnat). Sedan var man trött. Efter det åkte jag upp till Ysjö för att fira midsommar tillsammans med Hanna och såklart mamma och pappa. Vi kollade på bilar, gick på utställning och lyssnade på Brolle. Sedan när jag kom hem inskolades jag inom socialtjästen och påbörjade min underbara resa inom detta fatastiska jobb (evigt tacksam). Direkt efter det så drog jag ner till BRÅÅVALLLLLLA, fem galna men fantastiska dagar i Norrköping. Nyvänskap bildades, massor av alkohol konsumerades och bästa musiken spelades. Festivallivet var leriga, skitigt och helt ärligt fruktansvärt äckligt, men så jävla roligt. Helt och hållet värt det! Jag började nu bli ganska sliten haha. 

I used to say that I couldn't slepp, waiting for santa at least for a week

 
Julen är verkligen magisk. Samhörigheten, glädjen och spänning. Jag kommer alltid vara som ett barn när det kommer till julen. Kalle sa att han känner bara att julen är som en vilken annan dag på året som helst, förutom att den innehåller presenter och tomtar. Men så är det verkligen inte för mig. Jag är fortfarande pirrig dagen före, uppesittarkvällen är en av de viktigaste sakerna på hela året för mig, jag har fortfarande liten aptit på julafton för att jag är nervös, jag är spralligare än Lilly och Arvid inför tomten, jag kommer troligen komma hel till mamma när jag är 35 år för att klä granen, jag kommer nog inte vara den som lagar mat undertiden Kalle Anka spelas på tvn. Jag älskar traditionerna och jag älskar julen.
 
Julfrukosten åt vi i min lägehet: Julgröt, julklappsspel och julstämning. Efter det så fixade vi och trixade på gården innan det var dags att åka upp till Sandra och fira vår första jul i deras stora nyinköpta hus. Det första ord jag sa när jag klev in i det huset, och gick in i köket, var: Julafton. Hela huset lyser av julstämning. Vi spenderade resten av dagen hemma hos Sandra och Kalle: Julmat, Kalle Anka, tomtebesök, julklapps öppning och jultårta. Lilly, Arvid, Sandra och jag hade en julkonsert, lilly hade även sin egna lilla konsert med synthen hon fått i julklapp. Åh, vad jag älskar min familj. Vi hade en väldigt vuxen, lantlig och lugn jul. En helt underbar dag som jag enbart känner kärlek för. Vi hälsade även på morfar, hans grav, på kvällen och gick på midnattsmässan. Mycket fint var det. Hoppas ni andra också hade en fantastisk jul!
 
 

25 years of love, passion and laughter

 
Igår avslutade jag mitt hitills bästa år med mitt hitills bästa nyår. Mamma och pappa firade att dom varit gifta i 25 år uppe i Höga Kusten, med god mat, mycket skratt och många danssvängar på golvet. Det var en helt magisk kväll. Jag tycker att min mamma och pappas kärlek är väldigt inspirerande, dom har varit tillsammans i 28 år och är fortfarande typ nykära. Jag älskar min familj så mycket och jag skille inte ha kunnat spendera årets sista dag på ett bättre sätt. Men höjdpunkten på hela kvällen var att se hur kul mamma och pappa tyckte att det var. Dom njöt så himla mycket. Mycket rörande var det att se. Dom förtjänade verkligen att släppa lös så som dom gjorde. Jag var själv nykter och körde och det var så värt det att få se mamma och pappas glädje. Dom sa att det kändes som att de gifte sig igen. Åh, kärlek till igår. 

2014 - Live Life, Love Life (part 1)

När 2013 närmade sig sitt slut så var jag väldigt trött och sliten efter ett hårt år på många sätt, morfars bortgång skakade verkligen om min värld, skolan var svår att hinna med och jag festade gärnet. Men jag hade hopp, hopp om ett nytt år, ett bra år. 2013 hade lärt mig att leva och se världen på ett nytt sätt. Så jag var taggade inför nyår, taggade inför en nystart. 
 
hejhej, här är jag på nyårsafton haha, helt omedveten om att det som komma skall kommer bli det bästa året i hitills. 
 
2014
2014 firade jag in med Jossis, Kim och Jonna, samt många andra fina vänner, det var nätt och jämt att jag och Jossis hann till varandra på tolvslaget, men Kim stod stadigt vid min sida. Det enda jag känner för detta år är lycka och tacksamhet. Det har varit så roligt, lärorikt och spännande. Jag har vuxit upp, utvecklats och jag har aldrig känt mig så nöjd med livet som jag gjort i år. Ett stort tack till alla som förgyllt mitt år och funnits med mig på denna fantastiska resa. 
 
Januari
 
Nyårsdagen spenderade jag med Julia och Hanna, pizza och LORT-maraton. Sedan började jag Januari med att fira Hanna på All Star men god mat, drinkar och för min del roligt folk, sedan firade jag Pontus hemma hos honom själv, tillsammans med Jossis, Jonna, Petter och Simon. Förutom fest och alkohol bestod Januari utav skolan, smink och vi fotade en politiskkampanj med vårt UF-företag Different Shades. Studenten började närma sig och andra studentfesten tog plats. 150-dagars på Oscars,och förfest med gamla vänner hemma hos Olivia. Jag fick även magsjuka och blev beroende av Hart of Dixie i början av året, haha. 
 
Februari
 
Februari var en väldigt efterlängta månad för mig och Kim, lämligen den månad då vi skulle se vår älskade James Arthur. Men jag började månaden med att göra middag till Jossis, mamma och pappa, Plankstek och kesella till efterrätt. Sedan tog jag med mig Hanna till Ysjö, tillsammans med mamma och pappa. En mysig helg i snön. JAg sminkade en space vs staute sminkning på skolan, Spenderade alla hjärtans dag genom att hjälpa till på Lyckliga Gatans modevisning på Knaust och marknadsföra vårt UF. I slutet av månaden så åkte (äntligen jag och Kim ner till Stockholm för att kolla på James. Det var en av de bästa helgerna på hela året och hans spelning var obeskrivligt bra. Ett stort tack till Kim för den helgen. När jag kom hem igen åkte jag upp till Ö-vik för vår tredje occh sista, samt största, mässa med företaget. Där vi var pris för näst bästa tjänste företag, och vi fick träffa Bagge. Vi åkte hem därifrån med ett stort leende på läpparna.
 
Mars
 
Skolan, jobbet på Indiska och UF flöt på som vanligt, blandat med utekvällar, en jätte rolig dag med brorsan, bästa prat-kvällen med Emma-Lee (och Simon, om han ens hann och få ett ord i vädret), myskvällar med familjen. Mamma fyllde år och som vanligt fixade jag tårtan! Jag blev återigen helt förälskad i Disneys charm, lärdom och kärlek. 
 
To be continued

RSS 2.0