Smoke + Mirrors

Har nyss kommit hem från en väldigt trevlig kväll med familjen, restaurangebesök och Jill Johnsson. Gud vilken rolig kväll! Och jävlar vad rolig hon var, vilken brutta! Bilder kommer senare. 
 
Imagine Dragons släppte nyligen en ny skiva som är så otroligt underbart bra, är så sugen på att höra dessa låtar live. Och att gå på en konsert stillade inte dessa känslor, så var jag tvungen att kolla på lite bilder från när jag såg dom på Bråvalla. Vill så gärna se dom igen men dom ommer inte hit förrän 21 oktober. Men har ni inte lyssnat på Imagine Dragons nya platta Smoke+Mirrors, så måste ni verkligen lyssna. 
 
Bild från Bråvalla. 

JAMES ARTHUR at Klubben, Stockholm - One year ago

 

JAMES ARTHUR at Klubben, Stockholm - 21 Februari 2014

Så mycket kärlek till den helgen men framförallt till den kvällen. Bästa bästa bästa James Arthur. 

Några tänkvärda rader

Jag har skrivit det förut och vill skriva det igen. Jag älskar verkligen mitt jobb, det är fasiken det hittils bästa som hänt mig. Jag vill "förklara" detta lite för dom som tyckte att det var fel att jag inte åkt till London än. Min första fråga är: What's the hurry? London står kvar och just nu är jag jättelycklig med mitt liv. Jag önskar att alla förstod hur mycket jag brinner för det här jobbet. Att jobba med funktionshindrade, utvecklingsstörda och autistiska människor är det mest lärorika, personligt utveckland och utmannande jag gjort i mitt liv. Jag känner att jag gör något betydande, något som gör skillnad. Jag har en chans att göra skillnad och hjälpa dessa personer. Det är en fantastisk känsla, varje dag går jag till jobbet och tänker hur kan jag göra den här dagen som bäst för den här personen? Sedan gör man det! Det är så roligt och uppfrisknde att jobba med personer som är så äkta och ärliga.
 
Det finns en sak jag verkligen skulle vilja uppmärksamma i detta samhälle. Alla pratar om homosexuellas rätt i samhället, att invadrare ska ha rätt att komma in i landet, religionsfrågor och så vidare (jag säger absolut inte att jag är emot detta) men vad har hänt med de utvecklingsstördas "rätt" i samhället? Om vi bara tänker tillbaka till Hitlers-tid, så har homosexuella fått det bättre och är nu mer accepterade i samhället. Sedan Luthers-tid blev det bättre förhållanden mellan mörka och ljusa. Men när ska funktionshindrade få det bättre? Ja, det finns en större kunskap nu och mer hjälp idag än på 50-talet, men dom är tyvärr fortfarande en censurerad, oaccepterad och gömd del av samhället. Detta kan mycket väl bero på okunskap i samhället. Men hur vissa människor beter sig mot dessa oskyldiga personer i detta samhälle gör mig helt ärligt förbannad. Har folk inga känslor? Sedan finns det självklart människor som är jätte duktiga och bemöter på ett väldigt snällt sätt, men procentuellt är det fler som inte kan bete sig. Bara för att vissa av de funktionshindrade har ett avvikande utseende och beetende från den normala normen, betyder det inte att dom inte känner när folk stirrar eller viskar. 
 
uppdaterat: en kompis skev till mig för att säga att de homosexuellas och de mörka fortfarande hade det jobbigt. Men jag vill då säga att jag skrev inte att det inte finns rasism och homofobi i dagensamhälle. Det gör det fortfarande och dom har det inte lätt.  Men jag vill bara visa vilken utveckling som skett de senaste hundra åren, det börjar bli ljusare för dom. Detta händer i betydligt långsammare takt för dom jag jobbar med. Folk ryggar fortfarande när dom ser dom, går andra vägar igenom affären för att inte komma nära dom och viskar och stirrar nå så fruktansvärt. Detta inlägg ska inte handla om homosexuella eller  mörka/ljusa, det var därför jag inte skrev något längre om hur dom har det samhället. Det här handlar om de personer jag träffar och jobbar med nästan varje dag, och hur jag önskar att samhället kunde öppna ögonen och se dom och kanske bjuda in dom lite mer i samhället. 
 
Jag vill nu avsluta med att återigen säga att jag verkligen älskar och brinner för det här jobbet. Jag är evigt tacksam att jag fått chansen att får jobba med detta de senaste sex månaderna och förhoppningsvis månader framöver. Jag blir lycklig bara av att se min arbetsplats och jag vill inte gå hem på eftermiddagarna. Tack tack tack.
 
 

Next door to nature

 
En fantastisk alla hjärtansdag ute i naturen med några av dom som jag älskar mest. 

Thinking about Kreta

 
 
Så mycket kärlek och saknad till Kreta. Längtar till i maj, längtar efter dom. Kärlek till plasterna på bilderna och kärlek till tjejen, min underbaraste kompis Julia.

14 februari - En dag att fira alla typer av kärlek

Alla hjärtans dag, en dag som många känner oro inför. Att man känner sig oälskad för att man inte har en partner och andra kan känna stress inför att det är så mycket förväntningar på  vad alla lovebirds ska hitta på denna dag. Jag tycker självklart att kärlek är något värt att fira och sprida omkring sig. Men det gör ont i mitt hjärta när en nära vän till mig känner sig nere bara för att alla hjärtans dag närmar sig och hon inte har ett förhållande. Det är synd att människor ska behöva känna så. 

Jag önskar att jag kunde sprida mina känslor vidare. Förra året insåg jag hur onödigt det är att en liten töntig helgdag ska få mig att känna mig oönskad bara för att jag inte har en kille. Jag har en mamma och en pappa som älskar mig och som alltid vill mitt bästa. Jag har en syster och en bror och deras familjer som jag står mycket nära. Jag har fantastisk vänner som alltid finns där för mig. Det är inte något man ska ta för givet, det är något man ska uppskatta och värde sätta varje dag. Det är lika viktig att fira den typen av kärlek.  

Som jag nämnde tidigare så tycker jag absolut att kärlek är något värt att fira och jag ser själv mycket framemot att tillbringa min dag med mamma och pappa, samt Kalle och Sandra och fira deras kärlek. Och självklart längtar jag också till den dagen då jag har någon att dela alla hjärtans dag med, men jag är glad att jag inte längre låter den påverka mig lika mycket. Jag tycker verkligen att det är så synd att så många mår dåligt över den här dagen.  

Ta denna fina dag och uppskatta dom du älskar och dom som älskar dig. Sprid kärlek, säg fina ord och framför allt ta vara på varandra! Fyll livet, och denna dag, med saker som du älskar. 
It's like a dream, no end and no begining.

Livet är så himla fantastiskt!  Har haft ännu en underbar helg. Fredagen med hemgjord pizza, tre fina vänner och intressanta konverastioner. Lördagen shoppade jag och syster, åt tre rätters middag och sedan avslutade jag dagen med Kimman på bion, vi såg American Sniper (SÅ BRA). På söndag planerade jag och systern mycket viktiga grejer inför sommaren. Jag känner mig så hedrad att få vara en sån stor del av det här. Och sist men absolut inte minst så skypade jag med min älskade London-bo.
 
Nyss kommit hem från träning, ätit fantastiskt god mat efter en mycket bra dag på jobbet. Ser fram emot en vecka fynd med jobb, födelsedagsfirande och ett avslut uppe i Ysjö.
 
 
Lite snapshots för januari/början av februari. 

" What's going on in that beautiful mind? "

Fredag

Efter en fantastiskt bra dag på jobbet, var jag high on life så det var med spralliga ben och ett glatt humör jag drog vidare till Kimman efter jobbet. Jag hade längtat så länge efter att få gå ut på krogen och dansa loss, jag var taggad och redo to lose it. Började kvällen med middag på Max med Kimsan, sedan åkte vi till henne där vi började så smått dricka. Snabbt där efter kom Julia och Linn och till sist Hanna. Jag har så himla fina vänner. Vi pratade minnen, skrattade och tog kort. Vid elva tiden var det dags att åka in till stan och mot Aveny, nu var förväntningarna på den redan bra kvällen höga. Men ack vilken besvikelse när det inte var nå folk på Aveny, bara nedre våningen var öppen. Men lätt besvikna hjärtat gjorde vi det bästa av det genom att beställa drinkar, dansa och njuta av varandras sällskap. Men det var en rolig kväll med mycket fina vänner. 
 
Julia, det är en riktig pärla det. Kolla bara på henne! ;*
 
Lördag
 
Efter några timmars halv dålig sömn påbörjade jag och mina familj en helg full av städning, vilket var både roligt och väldigt välbehövligt. Men måste dock erkänn att mamma och pappa var lite mer effektiva, då jag med jämna mellanrum behöve vila, hahaha. Efter en shoppingtur till Birsta och middag med familjen så åkte jag hem till min finaste Jossis för att bubbla ute i snön. En väldigt mysig och uppskattad kväll med den bästa Jossan i hela världen. 
 
 
 
Söndag

Spenderade denna dag med mina sötnosar, Lilly och Arvid. Det finns ingen som kan förgylla livet på samma sätt som dom gör. Vad skulle jag göra utan dom? Vi var ute i timmar och skottade snö, busade omkring i snön och matade djuren. Åt pizza i stallet, fikade i pannrummet och middags på Big Boy. Vi avslutade kvällen genom att alla samlades runt mormors öppna spis. Familjen betyder verkligen allt för mig. Jag tänkte göra ett inlägg om den här söndagen, då ni får se hur en dag på Stolpås kan se ut. En helt fantastisk dag och det bästa avslutet på en till alldeles underbar helg. Livet är bra jävla vackert. 
 
 
 

RSS 2.0