All my thoughts go out to you morfar ♥


På min morfars fina begravning i fredags läste hans gamla klass kompis upp en dikt av Fröding, många av er känner säkert igen den som Mando Dioas nya låt strövtåg i hembygden. Det är som att den här dikten är skriver till morfar, den berskriver honom så bra. Den är så fin och trårarna slutade aldrig rinna när hon läste upp den.  
 
Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,

det är ljus över stränder och näs
och omkring mig står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs.

Och med sommar och skönhet och skogsvindsackord
står min hembygd och hälsar mig glad,
var mig hälsad! – Men var är min faders gård,
det är tomt bakom lönnarnas rad.

Det är tomt, det är bränt, det är härjat och kalt,
där den låg, ligger berghällen bar,
men däröver går minnet med vinden så svalt,
och det minnet är allt som är kvar.

Och det är som jag såge en gavel stå vit
och ett fönster stå öppet däri,
som piano det ljöd och en munter bit
av en visa med fin melodi.

Och det är som det vore min faders röst,
när han ännu var lycklig och ung,
innan sången blev tyst i hans dödssjuka bröst
och hans levnad blev sorgsen och tung.

Det är tomt, det är bränt, jag vill lägga mig ned
invid sjön för att höra has tal
om det gamla, som gått, medan tiden led,
om det gamla i Alsterns dal.

Och sitt sorgsna och sorlande svar han slår,
men så svagt som det blott vore drömt:
”Det är kastat för vind sedan tjugo långa år,
det är dött och begravet och glömt.

Där du kära gestalter och syner minns,
där står tomheten öde och kal,
och min eviga vaggsång är allt som finns
av det gamla i Alsterns dal.


" It's a good thing tears never show in the pouring rain "

 
 
Jag hittade några finfina bilder jag och min älskade vän sonja tog för ett bra tag sen, haha. Vi är ju för söta ibland, eller? Sonja, I miss you like crazy!

26 april 2013 - Sov gott morfar tills vi ses igen. ♥

Jag, systra mi och broder efter morfars begravning. 
 
" When I get where I'm going
On the far side of the sky
 
I'm gonna walk with my grand daddy
And he'll match me step for step
And I'll tell him how I missed him
Every minute since he left
Then I'll hug his neck "

" You are the moonlight of my life every night, giving all my love to you "

Jag och min älskade lilla bff. 
 
I jobbiga stunder som dessa, då magen värker av saknad och sorg, minne och kärlek så finns det inget som får mig att må så bra som Lilly, Arvid och våra små bäääsar. Dom sprider sån värme och lycka. De ger mig hopp och livsglädje. Att få se Arvid gå flera steg i rad mot mig för att kramas och leka får mitt hjärta att le. Vore det inte för lammen och mina brorsbarn skulle jag inte riktigt klara mig. Älskar dom mer än jag trodde var möjligt. 

" I walk this empty street on the Boulevard of Broken Dreams "

 
Jag börjar tro att jag alltid undermedvetet väljer Kristen Stewart style på mitt hår, det är helt seriöst inget jag planerat. Jag är en person som inte tycker om att borsta håret, vet inte varför har bara blivit så. Så då duschade jag bara håret, lät det torka och drog handen genom luggen sen var det klart. Det såg pretty much ut såhär: 
 
 
 
Sen nu klippte jag mig i fredags och då klippte jag typ som en lugg sen färgade jag håret brun/svart. Så nu ser det typ ut såhär fast längre: 
 
 
Lite fult, men vad gör det? Jag älskar ju Kristens stil! 

Warm Bodies

 
Jag vet att mångas hjärtan har smält ikväll, premiären av warm bodies, där bland mitt och Hannas. Warm Bodies är den sötaste filmen jag någonsin sett. Jag kunde inte sluta le och jag satt och små fnittrade hela tiden. R, var sjukt söt och underbart rolig.  Åh, jag älskar den där filmen! En riktigt fullträff och gör inte sen här succé då vet jag inte vad som ska göra det. 

" You had long dark hair like in the 70th, and I said; boy I digg your style "

Jag har hittat min inre hippie!
 
Igår hade jag en mycket bra kvällen, jag och Pie skulle lyxa till det mitt i veckan så vi gick på en skräckfilmsbiodejt haha. Vi var ute i den vara kvälls luften, bara pratade och skrattade åt allt och ingenting, vi fivk små hjärtattaker på bion av mama och såklart gick och la oss alldeles för sent. Perfect night with a great friend. Skönt med lite underbara stunder i allt det jobbiga, life is looking up. 
 
Sen idag så sminkade jag en reklamfilm, roligt nog var killen jag sminkade en skådispelare och är aktuell i teatern brodsbröder (som jag velat se hur länge som helst!!!) och han som filmade var med i Takida, haha. Det var väldigt kul iallafall! Hoppas jag får göra något liknande snart. Sen hade vi öppet hus på skolan och då fick jag sminka lite mer, alltid lika kul!
 
 Ha en bra kväll!
 

" If I can make it here, I can make it anywhere, that's what they say "

Ph 1: New York. Ph 2: Sun Records, Memphis. 
Fotograf och redigering: Sandra Engberg. 
 
För två år sedan idag på började jag min roligaste, underbaraste och grymmaste resa runt i the United States of America. Jag önskar att jag kunde få göra om den där resa over and over. Vi håller på att planera en till resa nästa år, men hur ska man kunna vänta? 

HAPPY 18th BIRTHDAY!!

 
Idag, eller ja igår.. (one hour to late), fyllde min underbarigaste lilla nörd Kimman 18 år!!!! Jag hoppas att du hade en underbar dag och jag säger bara: förbered dig inför att jag ska fira dig!! Vi båda förtjänar ett riktigt bra år i år, så nu jäklar tycker jag att vi ska utnyttja det här året till max och bara ha skit kul!! Är du med mig? 
 
Kimman, junkie, spiderman, kimpo, ja Kim har fått en hel det smeknamn under tiden att jag känt henne. Kim kan vara den roligaste, snällaste och mest genom goa person jag någonsin träffat. Jag har känt henne sedan vi började 7:an och hon har förlängt mitt liv med flera hundra år genom allt vi skrattat. Sen orkar hon också stå ut med allt mitt eviga prat om allt och ingenting och hon kan alltid få mig på bra humör samtidigt som hon alltid finns där när jag går igenom svåra saker. Jag har så sjukt mycket minnen med den här kvinnan och många många fler har vi framför hos. Jag är mycket glad över att ha hittat en kompis som Kim! 
 
Ett fyrfaldigt leve för Kim som fyllde 18 år igår,
Hon leve hipp hipp hurra hurra hurra HURRA!!!! 
 
Ett stort fett mega GRATTIS till dig!

" Please remember, our time together "

Me and my bäbe igår på no lektionen 
 
Skolan suger just nu och allt känns ganska jobbigt. Det kommer bli ett par jobbiga veckor fram över nu och jag har ingen aning om hur jag ska klara av allt, men det är bara att kämpa.
 
Även om man har lärt sig att le på utsidan, så finns sorgen ständigt gömd inom. Morfar jag saknar dig så, Sov gott tills vi ses igen!  
 
 
 

" How we laugh and how we smile "

Jag och några av mina vänner på Simons 18 årsfest! 

rest in peace - 5/4-2013 ❤

Time, sometimes the time just slips away
And your left with yesterday 
Left with the memories 
I, I'll always think of you and smile 
And be happy for the time 
I had you with me 
Though we go our separate ways 
I won't forget so don't forget 
The memories we made
 
Goodbye, there's just no sadder word to say 
And it's sad to walk away 
With just the memories 
Who's to know what might have been 
We'll leave behind a life and time 
We'll never know again
 
 
 
 
Rest in peace morfar. 
Jag älskar dig!

4 april 2013 ❤

Hejsan!
 
Kom nyss hem från en av de roligast kvällarna jag haft på hur länge som helst. Första gången då jag totalt kom bort från allt det jobbiga som händer just nu och bara hade jätte kul med mina kompisar och med personer jag nyss lärt känna. Dansa, sjunga och bara leva. För första gången på ett tag nu levde jag på riktigt igen. F*N, det suger att jag sitter här just nu medans att jag vet att de är kvar där och har det as kul. Aja, kan inte ändra på det nu. Som min kära vän Kajsa säger: Det viktigt är att det var kul så länge det varade! 
 
Nu ska jag tyvärr gå och sova... åh...

Do I have a twin?

Hejsan!
 

Herregud, ibland vet jag inte hur jag ska hinna med mig själv. I dag har jag inte vilat en sekund förrän nu. Klev upp halv sju äta frukorst med le family, plugga fram till att jag klockan tio skulle ta bussen för att möta Kim då vi skulle kolla efter sommarjobb, sprang omkring på birsta som galningar och sökte på alla ställen vi kunde komma på, blev upphämtad av pappa så vi skulle åka och fixa några ärenden, hann knappt hem för att äta och duscha innan jag skulle iväg igen till simon för planering och filmkväll. Var där några timmar och nu sitter jag här och ska alldeles strax gå och göra lite mer läxor innan jag ska sova och imorgon bitti kliva upp lika tidigt och ha en nästan lika fullproppad dag. För imorgon är det min vän Simons 18 årsfest! 
 
Ursäkta ett tråkigt inlägg...
 
Foto: Mattias Lönneborg
Modell: Nadine Coup DeVille
Hår: Elsa Hofverberg
Makeup: Mathilda Lindström.
 
Idag visade Olivia dessa bilder på en tjej som hennes syrra sminkat, Olivias syrra som var min sminklärare förut och som jag känt väldigt länge, tyckte nämligen att den här tjejen var väldigt lik mig. Och jag håller faktiskt med, lite läskigt faktiskt!! Bilder kommer här ifrån. 
 
Jag vet inte om ni som inte känner mig ser likheten. Eller vad tycker ni, är hon lik mig? 
 
 

I'm sorry I'm a f**k up!

Hejsan!
 

Jag hade en galet bra dag med Pie idag på Birsta och hon shoppade loss som aldrig förr. Lunch på IKEA mitt i alla shopping och efterrätt på McDonald's. Solen har strålat hela dagen, värmen stiger och våren är äntligen här! Just nu sitter jag och väntar på att Alicia och Ewa ska kolla på lite skräck ikväll och sitter och lyssnar på Shane Dawson's nya Fuck up låt. 
 
 
Jag har länge tyckt om Shane Dawson och har kollat mycket på han klipp på youtube. Så jävla skön, jag rekommenderar att kolla på hans videos haha. 

Oz - the Great and Powerful

 
Oz - the Great and Powerful. En mycket vacker, känslosam och bra film med en fin story. Jag måste erkänna att jag inte vet något om original berättelsen så jag kan inte säga om det var likt eller inte. Men jag älskar ju den här typen av film (Alice in wonderland, the Imaginarium of Doctor Parnassus, Avatar). Miljöerna i filmen var helt outstanding, alla färger, blommer och ljuset får mig att bli lite lyckligare. Övergångarna mellan olika scener var så fina. Karaktärerna var så egna och man kunde inte annat än älska dom, apan Findley och porslinsdockan är två nya favoriter. Jag tycker att filmen är mycket sevärd och rekommenderar att se den på bio i 3D, för 3D:n var riktigt bra. Nu är det dags att gå och sova, villa drömma mig bort till oz och dess fina natur och önskar att det fanns platser som den. 
 

RSS 2.0