Wille Wonka.

Hejsan!

Äntligen är jag i fjällen och ska stanna här ett tag. Så skönt, dom senaste gångerna har jag bara varit här i någon dag. Nu ska vi stanna hela påsk. Woho. Men nu har jag en riktigt god nyhet att berätta! Här kommer det:Bilden är tagen av Sandra.


Sandra har köpt en hund! En lite dansk/svensk gårdshund och papillion. So cute and sweet and lovely. Han heter Wille, men som Sandra kallar han Wille Wonka. Jadu vad ska man säga mer än att vi alla är överlycklig över underbara lilla wonka. och nu har äntligen arrak en liten skit att leka med. Jag älskar hundar! <3

Hejdå!


Galna tapeter!

Hejsan!

Som Sandra sa i förra inlägget var jag i Boda i helgen. Åkter skoter hela lördag, och nu, söndag, är jag så jäkla förkyld. Mamma och Sandra åker till Bollnäs i dag och pappa till fjällen med Arrak. Så nu är jag hemma själv, helt själv. Okej, min döva och dementa katt Busan är ju hemma, haha, hon hjälper mej inte från mördare. Tillbaka till Boda, vi hade en jättebra helg! Mycket skratt, skoter, mat och goda vänner. Det är jätte fint där, lite slitet men väldigt vackert hus. Ni ska se tapeterna i huset, dom är galna! Väldigt fina och passande i huset. Men galna! Take a look:


Köket.


Gäst rummet.


Vardagsrummet.


Sovrummet.

Det är inte bara en fondvägg med dom där tapeterna, utan hela rummet. Inne i gästrummet är graderober och allt blommigt. Väldigt fräänt och inte så störande som man tror att det borde vara.

Hejdå!


Hej hej Sandra här!

Theres ska till Boda och åka skoter i helgen. Japp.Bilden är från google.

/Sandra


Förbjudet att minnas, rädd att glömma.

Hejsan!

Nu ska jag vara lite ego här och lägga upp min egen novell som jag har skrivit som en skoluppgift. Den har samma namn som rubriken. Det handlar om en person som har förlorat sin bästa vän i en tåg olycka. Handligen är lite svår att förklar. Nu tycker jag att ni tar och läser den istället ;) Enjoy: 


Ett år har nu gått sedan det hände, ett år av sorg, saknad och smärta. För ett år sen hände det som inte fick hända. Min bästa vän ramlade framför tåget. Alla har gått vidare, men hur ska jag kunna göra det när den person som jag älskar och litar mest på är borta för evigt.


Jag tänkte tillbaka på den där kvällen då allt hände. Jag minns hur kul vi hade, hur snabbt allt vände och blev en mardröm. Men det här var ingen dröm, det här var verkligheten. Jag minns hur vi gick där vid järnvägskanten och skrattade. Hela jag var fylld av hopp och glädje, jag kunde inte sluta le. Jag minns att jag kollade upp på månen och den lyste extra strakt den natten. Något skulle hända, gott eller ont? Då visste jag inte. Sedan halkade du ner över kanten och tåget kom. Jag minns smärtan i ditt ansikte när du förstod vad som väntade dig. Jag skrek. Du var borta för evigt. Det kändes som att tiden, livet, allt stannade.

Varför skulle det här hända mig? Var det första jag tänkte efter att jag vaknat upp från ännu en natt fylld med minnen. Den här natten har varit blandad, glada och smärtsamma minnen. Även fast jag känner förlusten inom mig, blir jag glad när jag påminns om dig. Jag är glad över den tid jag hade med dig. Men frågorna finns alltid i mina tankar. Varför var vi där den där kvällen? Varför ramlade du? Varför hann inte jag göra något? Varför skulle tåget komma? Varför är just du borta? Varför?
   Så många frågor, men inga svar.
Enbart tystnad.Jag vände mig om i sängen för att kolla på korten av oss på mitt nattduksbord. Det är mitt favorit kort, tagen en sommar i min stuga, ute på bryggan. Solen lyser röd bakom oss. När jag ser hur du håller din arm om mina axlar, våra glada miner. Då blir längtan överväldigande. Vi var lyckliga, vi var oskiljaktiga. Jag hade dig och du hade mig, Jag litade på dig mer än jag litar på någon annan, mer än jag litar på mig själv. Kunde berätta allt för dej, du var en del av mig. Du var det den bästa, och nu är du borta. Inte bara för ett tag, utan för alltid. Det är inte rättvist. Alla behöver en bästa vän. Varför är min borta? Varför försvann du? Varför? Det sägs att allt händer för en mening, men jag ser inte meningen i det här. Varför skulle det här hända? Jag tänkte på allt roligt vi varit med om, hur du fick mig att skratta, alla samtal vi haft, alla roliga minnen. Jag kände hur hjärtat började slå hårdare, paniken och sorgen började komma. Känslorna växte sig starkare inom mig. Jag behöver dig. Varför lämnade du mig här? Varför ska folk försvinna? Jag längtar efter dig, ditt skratt, din trygghet och personlighet. Det kommer alltid att vara ett tomt utrymme i mitt hjärta, den platsen kommer aldrig att bytas ut. Den kommer alltid att tillhöra dig.
Jag satte mig på sängkanten, och tog upp kortet från nattduksbordet. Jag höll i det och tänkte. Hur ska man kunna leva vidare utan sin bästa vän? Men man måste väl fortsätta leva?
Gå vidare? Jag har länge funderat på att hålla hårt eller att släppa taget. Mitt liv behöver inte ta slut enbart för att ditt gjorde det. Även fast det känns som lättaste utvägen ibland. Jag vet att du vill att jag fortsätter leva. Det är det som ger mig vilja att öppna ögonen varje morgon, det är det som får mig att fortsätta vilja leva. Livet måste fortsätta. Jag förstår inte hur jag ska orka gå vidare och låta livet fortsätta när du är borta. Saknaden är så stor. Men jag måste försöka


Om jag ska vara ärlig är jag ganska nöjd. Det är bra för att vara mej. Hihi

Hejdå!


Remember Me.

                                                             Hejsan!

Jag har kommit på en grejj jag ska börja göra, jag ska skriva en recension efter varje film jag sett på bio. Så jag hoppas det ska bli lite intressant iallafall + att det betyder att jag kommer blogga lite mer. Så då börjar vi med den jag så senast på bio.

Har någon sett Remember Me, den bioaktuella filmen med Pattinson i huvudrollen? Jag såg den på premiären 12 mars med Hanna och Kim. Jag tyckte att den var jättebra och sorlig. Om ni vill veta mer exakt vad jag tyckte och mer detalijerat kan ni läsa recensionen jag kommer att skriva.

Handling: Tyler Hawkins lever att sorlig liv, sin store bror är död, ett ansträngt förhållande med sin far. Han tror att ingen förstår han. Men allt förändras än en dag då han möter Ally Cragi. Deras förhållande ger Tyler hopp i livet igen.

Sådispelare:  Jag trodde att Pattinson som spelar Tyler skulle helt seriöst göra bort sig totalt i den här filmen. Jag tänkte Hur fan ska han kunna spela en sån här roll. Tuff, slåss och bråka med sin familj. Det här kommer inte att funka. Jag trodde att jag skulle sitta och skratta åt han. Men tvärtom jag tyckte att han gjorde ett bra jobb. Riktigt duktig i bråk scenerna. Men när han slåss tycke rjag ser lite kul ut. Jag jag blev väldigt chokad att han faktiskt var en sån bra skådis som han tydligen är. Inte i närheten av Johnny Depp och eliterna. Men helt okej. Emillie da Ravin som spelar Ally gjorde också ett bra jobb. Men jag visste att hon var bra efter att ha sett henne i Lost. Och jag som inte är ett "Big Fan" av Pierce Brosnan tyckte mest att det var jobbigt att han var med. Jag gillar inet han överhuvudtaget. Bort med han.

Jag tycker att filmen var jättebra och jag satt som upp slukad hela filmen. Spännande, sorlig, underbar och vacker. Jag skulle lätt se den igen. Det finns många perioder i filmen då ögonen fylls med tårar. Usch, jag börjar grina när jag tänker på det. Filmen satte sig verkligen fast i hjärnan och hjärtat. Jag rekomenderar verkligen den här filmen till fler! Och absolut till Pattinson fan. Och frågan många som sett filmen diskuterar. Vilken film är han snyggast i Remember Me eller Twilight? Och så svarar såklart ett Twilight Freak som jag: TWILIGHT! Inget kan slå hans utseende som vampyr.


                         
                                                 Vad tycker ni andra som sett filmen?

                                                             
                                                                 Hejdå!


Happy Birthday!

Hejsan!

Nu har jag varit i fjällen i, ja jag vet inte vad jag ska säga. Jag var där i mindre än 24 timmar. Men vi åkte upp på fredag kväll och åkte hem på lördag kväll. Pappa köpte en ny skoter så på lördag på dagen provkörde vi den. Dagen var kul förutom att jag satt i pulkan och höll på att bryta ryggen och naken i varje gupp, och det var många sånna. 

--------------------------

Idag är ingen vanlig dag, idag är det min mor födelsedag! Ett stort GRATTIS till dej min söta mamma! Mamma bara så att du vet, Jag älskar dej! <3

Ett fyrfaldigt leve för henne, hon leve hipp hipp hurra hurra HURRA!Underbara mami and papi!


Salem Al Fakir!

Hejsan!

Nu den sista tiden har jag lyssnat mycket på Salem Al Fakir. Jag tycker att han är en fantastisk sång skrivare och är otroligt duktig på många instrument! Jag ska köpa hans senate skiva nu, Ignore This. Jag tycker att han är jätte duktig för han skriver låtarna själv och spelar nästan alla instrument själv. Så lyssna gärna på låtarna jag kommer lägga upp. jag är lite småå förälskad i han. Och nu tänkte jag visa några av hans bästa låtar enligt mej. Dom är i ordning hur jag tycker att dom kommer, första är bäst. Enjoy!


Brokelyn Sun:Astronaut:
Goog Song:
Roxy:

Hejdå!


Vad ska jag välja?

Hejsan!

Jag måste  bara att jag är såå less på Svenska folket som aldrig röstar på dom jag vill. Jag trodde helt seriöst att Salem skulle vinna! När juryn sagt sitt och allt. Han skulle ha vunnit! Istället van Anna, jag gillar låten och allt men hon kommer ju inte komma någon vart! Jaja, ingenting att sura över. Salem Al fakir in my heart!

Lite längra framöver kommer jag att ta ner mina posters från väggarna och hänga upp dom i taket för jag ska måla ett Green Day tryck på väggen. Jippi! Längtar tills jag får mina älsklingar på väggen. Men jag skulle bli glad om jag fick hjälp med vilken bild av dom jag ska välja. Har två stycken jag ska välja.


FörstaAndra


Vilken tycker ni?


Melodifestivalen - Final

Hejsan!

Som jag har längtat och äntligen är dagen här. Melodifestivalens final. Jag brukar inte längta men jävlar vad jag har längtat i år.  Det är endast en låt jag gillar riktigt mycket. Och den var med i första deltävlingen som sista låten. Salem Al Fakirs Keep on Walking. Han är riktigt söt och bäst och obeskrivlig och jag är förälskad. Låten är underbar med en så otrolig känsla. Jag och Hanna kommer att rösta sönder och hålla alla tummar vi har på att han vinner. Just nu när jag skriver detta är det bara tre och en halv timme kvar. Längtar! Ska bli spännande och se vad som händer.


Heja Salem!!! Heja heja heja!

SALEM AL FAKIR!

Hejdå!


Happy Birthday! (Lite sent, bättre sent än aldrig)

Hejsan!

jag har tillbringat dom tre senaste dagarna i fjällen. Så jag har inte kunnat blogga men det lär väl inte ha varit någon skillnad, eftersom att jag bloggar sällan. I måndas åkte jag, Sandra och pappa upp till Tännäs. Tod det bara lungt när vi kom upp sen dagen efter, i tisdas åkte vi skoter hela långa dagen! Så underbart! Finns det något bättre än när man flyger fram på skoter leden, när man känner vinden i ansiktet? Det går inte att beskriva. Jag hade otrolig dag. Åkte omkring på lederna i flera timmar. Åt världens godaste macka på resturang "Volliriet" tror jag det hette. Mys! Tack så jätte mycket Sandran och Pappsen. Jagkan tyvärr inte visa några bilder, för jag glömmde min kamera i fjällen.

*********************************

Det finns en sak som är bättre än att åka snabbt med skotern och det är att vara med min bästa vän Julia Berglund! Så fyllde 14år igår, 9 mars. Jag hoppas att du hade en underbar födelsedag! Jag önskar att jag kunnat varit hos dej då. MÅSTE träffa dej snart, miss you so much!

Så nu ger vi Julia ett stort GRATTIS! Hon leve hipp, hipp, hurra, hurra, HURRA! <3


You and me forever! <3

I love U!


Autumn In The Park

Hejsan!


Jag har hittat några bilder som jag och Sandra fotade i höstas. Sandra är som vanligt fotograf, medans jag är modellen. Fotona är tagna vi gamla kyrkan. Och här kommer dom:
Hejdå!


Alice in Wonderland

Hejsan!


Igår, 3 mars, gick jag, Kim och Hanna på premiären av Tim Burton's Alice in Wonderland. Alice in Wonderland är ännu en film där Johnny Depp samarbetar med Tim Burton. Vilket jag gillar. Och som valingt är Tims fru Helena Bonham Cater med.

Handligen är om när Alice ramlar ner i ett kaninhål. Hon faller länge och efter det så är ingenting sig likt. Vad Alice inte vet är att hon varit i Underlandet en gång förut som barn, men hon har inget minne av den händelsen. Vad som helst verkar kunna hända i det fantastiska Underlandet. Här möter hon nu en uppsjö av annorlunda och speciella invånare, som Hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga Vita Drottningen och hennes ondskefulla äldre syster Hjärter Dam, den griniga härskarinnan av Underlandet.

Johnny Depp spelar huvudrollen som Mad Hatter. Han var helt otrolig som vanligt. Han är verkligen den bästa skådispelaren så finns och har funnits. Jag är kär i hans roll Mad Hatter, sjukt rolig och söt! Rollen Alice spelades av Mia Wasikowska hon var väldigt duktig. Men bäst av alla var Helena Bonham Carter som spelade rollen som Red Queen. Hon var helt fantstisk. Passade helt perfekt. Hon lyckades verkigen, enligt mej är det den bästa roll hon har gjort (av dom filmer jag har sett). Hon var filmens höjdpunkt. Tummen upp för Helena. Anne Hathaway spelade rollen som White Queen misslyckades totalt. Hon såg enbart fajantig ut och passade inte in. Det kanske var meningen att hon skulle se fjantig ut, vad vet jag. Men jag tycker att dom skulle ha bytt ut henne.

En film full av wonder, som ett barns drömmar. Är en bra sammafattnig av filmen. Det var speciell, men på ett bra sätt. Tim Burton är alltid lite speciell, så det får man räkna med. Filmen var rolig, överraskande och spännande. Jag gillar att man ha tagit alla underliga saker som kan finnas i ett barns fantasier och laggt till spänning och riktigt bra skådispelare. En underbar blandning. Jag skulle personligen ha ändrat slutet. Jag vill se filmen igen för jag tror att den blir bättre andra gången man ser den. Innan man ser den ska man vara berädd på att det är en barn film och att den är lite små knäpp. But I like it!Hejdå!


RSS 2.0